Webbtypsnitt

En av de stora trenderna inom webbdesign just nu är att använda sig av webbtypsnitt (eng. web fonts). Det är en relativt ny teknik som gör det möjligt att använda snyggare och mer unika typsnitt på webben, för att exempelvis följa företagets grafiska profil eller förstärka en design. Eller som Creative Bloq skriver:

Web fonts have exploded in popularity in recent years, with any web designer worth their salt looking to break from the shackles of dull standard system fonts and add that extra something to their sites.

Med tidigare tekniker har webbsidor bara kunnat föreslå ett typsnitt som webbläsaren borde använda. Men om besökarens dator inte hade det typsnittet installerat, visades texten med något annat typsnitt.
Läs mer »

Mobilanpassa din webbplats med responsive design

Fungerar din webbplats lika bra på pyttesmå smartphone-skärmar som på surfplattor och de riktigt stora stationära skärmarna? Har du råd att ta fram en version av webbplatsen för varje ny enhet som blir populär för att surfa på webben med? Responsive design gör det möjligt att anpassa samma design för alla enheter, utan att behöva ta fram flera fristående designer.
Läs mer »

Publiceringsverktyg

Vad är ett publiceringsverktyg?

Ett publiceringsverktyg (på engelska: Content Management System, CMS) är en plattform för att skapa och underhålla webbplatser. Fördelen med ett publiceringsverktyg är att du kan skapa komplexa webbplatser som fortfarande blir lätta att hantera och administrera.
Läs mer »