Vad är Joomla CMS?

Joomla CMS (Content management system) är ett av världens mest använda plattformar för skapandet av webbplatser. Systemet har vunnit priset för bästa CMS flera gånger det senaste åren. Joomla bygger på öppen-källkod vilket innebär att det är fritt från licensavgifter och andra kostnader.

Till skillnad från många andra CMS har Joomlas kontrollpanel en tydlig struktur som gör att du enkelt har full kontroll över hela webbplatsen. Kontrollpanelen kommer du åt från vilken dator som helst, allt du behöver är en internetuppkoppling. Via kontrollpanelen kan du sedan lägga till bilder, texter, filmer och all annan information som du vill ha på din webbplats.

 

Obegränsade utbyggnadsmöjligheter

Joomla CMS är också skalbar vilket innebar att du enkelt kan bygga ut din webbplats med fler funktioner om så skulle behövas, du begränsas inte på något sätt av själva plattformen. Till Joomla finns över 5000 moduler och komponenter som du kan installera för att bygga ut din webbplats. Du kan exempelvis installera bokningssystem, webbshop, webb-tv, gallerier, nyhetsbrev mm. Det flesta av dessa är dessutom helt gratis, eller kan köpas för en mindre kostnad.

 

Vilka kan använda Joomla CMS?

Joomla CMS passar till alla typer av webbplatser oavsett om du har ett litet företag med få besökare eller ett stort företag som är i behov av en flerspråkig webbplats som ska klara av tusentals dagliga besökare. Tack vara Joomlas skalbarhet kan plattformen växa tillsammans med ditt företag.

 

Vad behöver jag för kunskaper för att hantera Joomla CMS?

För att kunna hantera din webbplats behöver du inga kunskaper i programmering. Webbplatsen uppdateras genom en texteditor liknande den i Word. Genom texteditorn kan du lägga in din information för att sedan spara och aktivera innehållet med en knapptryckning. Köper du en webbplats via oss ingår det alltid en kortare utbildning för att du ska komma igång. Vi finns också tillgängliga för att svara på eventuella frågor.

Vill du veta mer om Joomla CMS? Ring oss på 021-470 88 30

Caravan Club – Vidareutveckling och förvaltning

Caravan Club är en förening för alla som gillar camping. Klubben bildades 1958 och har idag nära 30 000 medlemmar. Caravan Club sätter familjen i centrum med en verksamhet som är anpassad för alla och för skiftande behov. Basen för verksamheten är ett aktivt fritids- och friluftsliv med många aktiviteter, en omfattande träffverksamhet, utbildning, teknisk rådgivning m.m. Stora resurser satsas också på att bl.a. förbättra trafiksäkerheten och att utveckla campinglivet.

Mediastrategi har fått i uppdrag att vidareutveckla hemsidan/communityn som är byggd med Joomla CMS, samt hjälpa till med förvaltningen.

Vi tackar för förtroendet och önskar dem välkomna!

Joomla 1.7 Alpha release

Igår kom Joomla CMS 1.7 Alpha. När Joomla 1.6 lanserades tidigare i år berättade utvecklarna att de från och med 1.6:an skulle ha som mål att släppa större uppgraderingar till Joomla var sjätte månad. Joomla 1.7 Alpha är tecknet på att de nu följer detta.
Läs mer »

Äntligen premiär för Joomla 1.6

I måndags kom den efterlängtade releasen av nya Joomla CMS, Joomla 1.6. Ni som är vana vid att arbeta med detta publiceringsverktyg kommer att känna igen er även i Joomla 1.6. Kontrollpanelen ser i stort sett likadan ut, vilket är trevligt. Men under skalet är det mycket som hänt, mycket är helt nytt från grunden. Med denna release kommer Joomla stärka sin position som ett av de bästa och populäraste publiceringsverktygen i världen.
Läs mer »