Sponsrade länkar

Sponsrade länkar (PPC-annonser) är de annonser som visas ovanför och till höger om det organiska (de naturliga) sökresultatet när du gör en sökning i sökmotorerna. Dessa annonser är köpta och ingår i sökmotorns egna annonsnätverk. Genom att skapa ett konto hos företaget bakom sökmotorn får du möjlighet att skapa dina egna textannonser som sedan ”kopplas” till ord och fraser som du själv kan välja. När en sökning sedan sker på dina utvalda ord eller fraser visas annonsen ovanför eller till höger om de organiska resultaten och du betalar endast när en användare klickar på annonsen, därav termen Sponsrade länkar / Pay-Per-Click (PPC).

Sponsrade länkar kallas även ”PAY PER CLICK”, eftersom du bara betalar när någon klickar på dina annonser!

 

Lägre kostad med en bestämd budget

Genom att bestämma en daglig budget behöver du som användare av sponsrade länkar (PPC) aldrig vara rädd att kostnanden för din annonsering drar iväg. Annonserna slutar nämligen visas när den dagliga budgeten är uppnådd. Genom att kontinuerligt optimera annonserna kan du få en högre klickfrekvens och också en lägre kostnad per klick. Sponsrade länkar är ett mycket bra och effektivt sätt att öka antalet relevanta besökare till din webbplats och bör kombineras med sökmotoroptimering för en total lösning gällande synlighet i sökmotorerna.

 

Vad kostar sponsrade länkar (PPC)?

Priset för ett klick baseras på flera faktorer. Bland annat på hur hård konkurrensen är på det ord eller den fras du vill synas på. Vill många synas på det utvalda ordet eller frasen blir kostnaden per klick högre. En annan faktor är hur bra din annons är skriven samt hur optimerad din landningssida är.

Kostnaden per klick betalas till företaget bakom sökmotorn (t.ex. GOOGLE), Mediastrategi tar inte extra betalt för klicken. Vi tar endast betalt för tiden det tar att hantera ditt konto, det vill säga skapa annonser, välja ut rätt sökord/sökfraser, optimera annonserna och rapportera statistiken. Kostnaden för vårt arbete beror på hur stort konto du behöver. Därför har vi inga fasta priser på denna tjänst.

 

Vill du veta mer om sponsrade länkar, eller önskar en offert?

Ring oss på 021-4708830 eller klicka här för att komma till kontaktformuläret!

Till toppen Kontakta oss

 

Är du intresserad att få nyheter och tips om hur du kan få fler besökare? Prenumerera på vårt nyhetsbrev, det kommer löna sig!