Äntligen premiär för Joomla 1.6

I måndags kom den efterlängtade releasen av nya Joomla CMS, Joomla 1.6. Ni som är vana vid att arbeta med detta publiceringsverktyg kommer att känna igen er även i Joomla 1.6. Kontrollpanelen ser i stort sett likadan ut, vilket är trevligt. Men under skalet är det mycket som hänt, mycket är helt nytt från grunden. Med denna release kommer Joomla stärka sin position som ett av de bästa och populäraste publiceringsverktygen i världen.

Här är några av de ny funktionerna som ingår i Joomla 1.6

Nytt behörighetssystem för visning och redigering av innehåll med konfigurerbara användargrupper samt behörighetsnivåer (Äntligen!)

Ny kategoristruktur (sektioner finns inte längre)

Utökat språkstöd för att enklare bygg flerspråkiga webbplatser (No more Joomfish?)

Start- och slutdatum för visning av moduler (tidigare endast artiklar) samt ytterligare hundratals funktioner som ger bättre arbetsflöde och produktivitet

Möjligheten att skapa användargrupper med olika säkerhetsnivåer och inbyggt flerspråksstöd är något som vart riktigt efterlängtat och kommer spara mycket tid när det byggs större webbplatser.

Redan nu finns många av de vanligaste och populäraste modulerna och komponenterna att ladda hem till version 1.6, och under våren kommer naturligtvis fler.

Läs mer om Joomla 1.6 och ladda ner här

Källa: Joomla.org

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.