Veteranflottiljen – Medlemshantering m.m.

Tidigare har vi berättat om Veteranflottiljens och deras nya hemsida. Föreningen bildades den 9 februari av ett antal entusiaster som kände behovet av att starta en intresseförening knuten till utvecklingen som skett inom motortorpedbåtsvapnet inom marinen. Veteranflottiljen har drygt 500 medlemmar med bl.a. H.M. Konungen som hedersmedlem.

De kontaktade oss då det var dags att uppdatera hemsidan (de hade sedan tidigare en hemsida byggd i Joomla 1.5). Eftersom det systemet inte längre stöds var de tvungna att antingen migrera hemsidan till Joomla 2.5 eller byta till ett annat system för att få en väl fungerande och hållbar lösning. De hade även ett flertal ideér kring funktioner för att underlätta hanteringen av föreningens medlemmar. Efter diskussioner med Veteranflottiljen valde vi att flytta allt till WordPress. WordPress är känt för att vara stabilt och väldigt lätt att hantera.

Några funktioner som önskades av kunden:

  • Medlemshantering
  • Möjlighet att ha olika behörighetsnivåer på användare och innehåll
  • Enklare webbshop för föreningens produkter och medlemskap
  • Digital hantering av medlemsregistret
  • Automatiska påminnelser när det är dags att förnya medlemskapet inkl. betalningshantering
  • Eventkalender

Kraven som Veteranflottiljen hade grundades sig i att det gick åt väldigt mycket tid till manuellt hantering av alla medlemmar. De ville få in det i systemet och på så sätt förenkla hanteringen för föreningens administratörer. Genom att lägga in funktionerna i WordPress spar de mycket tid och samlar allt på samma plats, vilket underlättar rejält.

Efter lanseringen hanterar kunden allt innehåll och uppdateringar internt. Vi bistår med löpande support, webbserver och eposthantering.

Besök Veteranflottiljen

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.