10 inspirerande omslagsbilder på Facebook-sidor

Facebook aktiverar 30 mars automatiskt det nya utseendet på alla sidor, med timeline och omslagsbild. Vi tog en titt på några företag och varumärken som redan har aktiverat det nya utseendet och vars omslagsbilder vi gillar.

Blocket

blocket facebook

Blockets omslagsbild visar ett hundratal begagnade prylar som är eller har varit till salu. Det fångar perfekt vad Blocket handlar om och tilltalar pryljägare.

City Gross

citygross facebook

City Gross passar på att köra en kampanj inför påsk. Färgerna matchar företagets grafiska profil utmärkt. Notera också hur det liksom glänser om den mindre profilbilden till vänster.

Dustin Home

dustin facebook

Dustin Home visar upp ett stort lager av elektronikprylar, förmodligen för att symbolisera ett stort utbud och kanske låga priser. De verkar dock ha glömt bort att fylla i en beskrivning av företaget.

Hemnet

hemnet facebook

Hemnet visar en stor bunt inredningsmagasin tillsammans med lugna retro inredningsdetaljer. Vi får känslan att de vill att man ska dricka sitt kaffe och leta bostad på Hemnet i flera timmar.

ICA

ica facebook

ICA har en mattallrik med glada färger, som säkerligen ska inspirera till att vi köper sommarmaten på ICA.

IDG

idg facebook

IDG visar en skärmdump från sin webbplats med ett par typiska nyhetsrubriker. Det vore häftigt om de uppdaterade omslagsbilden varje dag med aktuella nyheter.

MapQuest

mapquest facebook

MapQuest är en karttjänst som konkurrerar med Google Maps. De använder omslagsbilden för att demonstrera hur tjänsten ser ut, med både karta och navigeringsknappar.

Pingdom

pingdom facebook

En av våra favoriter bland omslagsbilderna är våra Västerås-kolleger Pingdom. De har lyckats blanda känslan av en tuff, svart server med glitter kring profilbilden till vänster.

SF Bio

sf facebook

SF Bio visar en klassisk mastodont-biograf och känslan av att vi får titta på något spännande och blänkande hos dem.

Starbucks

starbucks facebook

Vilket företag kan framkalla sådan kärlek till kaffe som Starbucks? Ett snyggt, Instagram-liknande foto på kaffebönor är allt som behövs.

Har du en omslagsbild till din Facebook-sida? Eller har du hittat någon favorit som inte nämns ovan? Skriv en kommentar eller kontakta oss!

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.