VideoMatchning

Taggar

  • Business
  • HTML/CSS
  • Integrering
  • Responsiv
  • Support
  • Video
  • Webbserver
  • WordPress

Visa sida

Under våren blev vi kontaktade av Bernt Gustafsson och Vesa Sandström som letade webbutvecklare till deras webbprojekt, VideoMatchning (VM).

Deras idé gick ut på att skapa en webbtjänst där är de utan jobb eller som vill byta jobb kan gå in och skapa en profil och ladda upp information om sig själva. Skillnaden mot många andra tjänster inom området är att de har fokus på film.

De som skapar en profil på VM kan även lägga in en eller flera filmer där de berättar om sig själva och sina intressen. Detta gör det möjligt för arbetsgivare att få en bättre känsla kring personen redan innan en intervju.

Företag som är intresserade av tjänsten kan betala för tillträde per dag, månad kvartal, halvår eller helår. Därefter för de tillgång till alla profiler och kan boka upp tider för intervjuer m.m. direkt via VM. De kan även få hjälp med rekryteringen genom olika tilläggstjänster.

Den största utmaningen för oss visade sig vara konverteringen av filmer. De ville att arbetssökande skulle kunna ladda upp filmer i alla populära format, därefter skulle tjänsten konvertera filmerna till ett format som fungerar på webben utan att påverka kvalitén allt för mycket. Anledningen till detta är förstås att göra det enklare för användarna som då slipper konvertera filmerna själva. Vi gjorde det även möjligt att lägga till filmer direkt från Youtube.

Självklart måste en sådan ny tjänst även fungera i mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Det löste vi genom att använda responsive design, vilket är ett smidigt sätt att få en hemsida att anpassa sig efter alla typer av enheter.

Förutom webbutveckling hjälper vi även VM med hosting, support, vidareutveckling och idéer kring marknadsföring och PR.

Leveranstid: ca 12 veckor

Relaterade jobb

Plus

Bloggportalen för alla som gillar hästar

Plus

Energi och vitaminer

Plus

Grymt med energy!

Riskpilot
Plus

Experter på riskhantering